FOTO/ Universitatea de Stat din Moldova – partener strategic și invitat permanent la reuniunile Consorțiului Universitaria

Universitatea de Stat din Moldova a obținut statutul de invitat permanent la reuniunile Consorțiului Universitaria. În acest sens, Consorțiul Universitaria, cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România, a aprobat instituționalizarea deciziei adoptate în anul 2018 de asociere a Universității de Stat din Moldova, prin semnarea unui parteneriat strategic și acordarea statutului de invitat permanent la reuniunile Consorțiului Universitaria.

Decizia a fost luată în cadrul reuniunii găzduite, în perioada 16-19 martie, de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), la care a participat rectorul USM, Igor Șarov.

Potrivit USM, la reuniune au fost discutate și teme legate de proiecte de legi ale educației și ale cercetării și de alte aspecte privind aria academică națională și internațională.
Consorțiul Universitaria a fost creat în 2009 și reunește universitățile istorice ale României, în prezent, nouă dintre cele mai importante universități din România: Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice din București, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea „Ovidius” din Constanța.
În luna noiembrie 2022, Universitatea de Stat din Moldova a fost inclusă în calitate de universitate reprezentativă pentru Republica Moldova în cadrul Consorțiului Universitaria, devenind astfel și echivalentă universităților din Consorțiu.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata