Francezii ar putea fi supuși revaccinării la 3 luni după a doua doză

Marți, 180.000 de noi cazuri de infecție cu COVID-19 au fost raportate în Franța. Autoritățile explică că este vorba de un record zilnic absolut, și nu de însumarea rezultatelor testelor făcute cu întârziere din cauza weekendului de Crăciun.

Luni, premierul Jean Castex a anunțat că francezii ar putea fi supuși revaccinării încă de la 3 luni după a doua doză. Totuși, încă nu s-a luat nicio decizie de a impune restricții de acces în noaptea de Revelion. Potrivit OMS, numărul infecțiilor în Franța a crescut cu 41% în doar o săptămână.

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Grecia în ultima zi a fost de peste 21.000. Aceasta este o cifră zilnică maximă de la începutul pandemiei. Focarul a afectat regiunile Attica și Salonic.

În Belgia, un tribunal a suspendat decizia de închidere a teatrelor și sălilor de concerte, anunțată săptămâna trecută de premierul Alexandre de Cros.

Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanță administrativă a Regatului, a decis că guvernul nu a furnizat dovezi că „instituțiile culturale sunt locuri cu un risc ridicat de infecție”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata