Franța a anulat aproape toate restricțiile anti-Covid

În Franța, aproape toate restricțiile de carantină au fost ridicate. Acum, cetățenii se pot așeza în mod liber în restaurante, pot participa la evenimente culturale și sportive de masă, pot merge la biserică și sta în hoteluri. Rămân doar cluburile de noapte, care ar trebui să revină la programul de funcționare pre-coronavirus începând cu 6 iulie.

Progresul vaccinării și scăderea ratelor permit autorităților franceze să ridice restricțiile, dar medicii și politicienii amintesc că vara trecută situația a fost aceeași și, în cele din urmă, totul sa încheiat cu un val dur de toamnă. În această toamnă, al patrulea val este de așteptat și la Paris.

Luni, în Scoția au fost înregistrate 3285 de cazuri pe zi – un nou anti-record. Creșterea este deosebit de mare în rândul tinerilor. Acest lucru este asociat cu Campionatul European de fotbal în desfășurare – tinerii scoțieni urmăresc meciuri în baruri. Dar mulți se infectează la nunți, la serviciu și la școală.

Fotbalul îi îngrijorează și pe britanici și italieni. Meciul din sferturile de finală dintre Anglia și Ucraina va avea loc sâmbătă, la Roma. Londra și-a îndemnat deja compatrioții să urmărească meciul acasă și să nu meargă la drum.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata