Franța impune vaccinarea obligatorie pentru personalul medical

Peste 900.000 de persoane din Franța s-au grăbit într-o singură noapte să se programeze pentru vaccinare anti-coronavirus, după ce președintele Emmanuel Macron a avertizat că ar putea fi introduse restricții pentru cei care nu au un certificat de sănătate care să dovedească vaccinarea sau efectuarea unui test negativ la COVID-19.

Dezvăluind o serie de măsuri pentru a combate înmulțirea infectărilor, Macron a spus că vaccinarea nu va fi obligatorie pentru moment, dar a subliniat că restricțiile îi vor viza în primul rând pe cei care nu sunt vaccinați.

Președintele a mai spus că personalul sanitar trebuie să se vaccineze până la 15 septembrie, în caz contrar riscând sancțiuni. Macron a declarat luni că certificatul sanitar necesar pentru a participa la evenimente majore va fi acum folosit pe o scară mult mai largă, inclusiv pentru a intra în restaurante, cinematografe și teatre.

Certificatul va fi cerut, de asemenea, în trenurile și avioanele pe distanțe lungi de la începutul lui august, stimulând și mai mult oamenii să se vaccineze în contextul în care a început sezonul estival.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata