Franța: Profesorii au ieșit la proteste, nemulțumiți de restricțiile impuse: „Ne-am săturat”

În Franța, aproape 40% dintre profesori și alți lucrători din domeniul educației au luat parte la o grevă împotriva regulilor anti-COVID în continuă schimbare. Protocoalele sanitare au fost modificate de trei ori în ultimele opt zile. În prezent, peste 10 mii de clase din țară au fost transferate la învățământ la distanță din cauza răspândirii coronavirusului. Profesorii spun că au fost împinși în stradă de oboseală și resentimente.

Ne-am săturat de toate acestea. Suntem nemulțumiți de modul în care ne sunt comunicate schimbările. Nici măcar nu este vorba despre protocol, ci despre cum suntem informați despre toate și cum ne tratează guvernul”.

Oficialii din domeniul educației spun că în multe școli le lipsesc resursele necesare, nici măcar măști suficiente, pentru a urma protocoalele oficiale de combatere a coronavirusului. Profesorii sunt, de asemenea, îngrijorați că din cauza muncii la distanță și a stresului, liceenii nu vor face față noului examen de specializare programat în luna martie.

Peste 8.000 de oameni s-au alăturat demonstrației de la Paris. În total, în țară au fost organizate 136 de manifestații la chemarea sindicatelor, la care au participat și reprezentanți ai „asociațiilor părinților școlarilor”. Potrivit sindicatelor, 75% dintre profesori nu au venit la muncă în unele școli.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata