Franța: Record de infectare cu virusul COVID-19

Ministerul Sănătăţii din Franţa a raportat aproape 10.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cea mai mare creştere consemnată într-un interval de 24 de ore de la debutul epidemiei. Precedenta creştere record, de circa 7.500 de cazuri noi de infectare, se înregistrase la sfârşitul lunii martie, dar dintr-un număr mai mic de teste.

Guvernul francez urmează să ia în discuţie noi măsuri de limitare a răspândirii virusului, după ce Consiliul ştiinţific care îl consiliază i-a cerut să acţioneze. Mulţi medici se tem că, la fel cum s-a întâmplat în martie, secţiile de terapie intensivă ar putea fi copleşite de numărul de pacienţi în această toamnă.

În Franţa, adunările cu un mare număr de persoane sunt deja interzise. În unele oraşe, măştile sunt obligatorii în spaţiile publice şi chiar pe străzi. Potrivit autorităţilor, ca şi în alte ţări europene, se înregistrează o creştere a numărului de infectări în rândul adulţilor tineri. Zonele considerate de risc sunt mai ales Ile-de-France, din jurul Parisului, şi Coasta de Azur.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata