Franța revine la măsuri de restricție

Intensificarea noului coronavirus în Franța îngrijorează autoritățile țării. Ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a prezentat o nouă cartografiere a epidemiei, care a mutat mai multe metropole în „zona de alertă îmbunătățită” sau „zona de alertă maximă”, determinând o serie de măsuri restricții de sănătate.

Astfel, Olivier Véran a anunțat că metropola Aix-Marsilia și Guadelupa, unde 16 persoane au murit de la Covid-19 într-o săptămână, au fost plasate în „zona de alertă maximă” din cauza traficului îngrijorător al coronavirusului.

Barurile și restaurantele din aceste două teritorii vor fi închise.

Acest nivel este ultimul înainte de starea de urgență medicală, conform noii clasificări a autorităților. În plus, alte 11 metropole se află în „zonă de alertă îmbunătățită”, nivelul chiar mai jos: Paris, Lille, Toulouse, Saint-Etienne, Rennes, Rouen, Grenoble, Montpellier, plus Bordeaux, Lyon și Nisa, care sunt găsit deja acolo. De asemenea, a fost creat un prim nivel, „zona de alertă”, care privește câteva zeci de departamente. În total, 69 de teritorii au fost plasate în zona de alertă.

Autoritățile au anunțat închiderea totală a barurilor şi restaurantelor în al doilea oraş ca mărime din ţară, Marsilia, şi trecerea în „stare de alertă sporită” în 11 metropole, printre care și Parisul, capitala țării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata