Frontiera de SUD, ridicate trei acte falsificate și un automobil

Pe parcursul zilei de ieri, 23 iulie 2023, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD au depistat la trecerea frontierei trei bărbați cu acte falsificate. Unul dintre ei a rămas fără mașină până la elucidarea circumstanțelor, transmite Politia de Frontieră.

În punctul de trecere a frontierei Cahul, primul documentat este un șofer de motocicletă, legitimat ca cetățean al Ucrainei. Acesta a prezentat un permis de conducere ucrainean cu semne vădite de falsificare. La audieri, străinul a comunicat că deținea permisul doar pentru categoria „B”, astfel a apelat la un intermediar și contra sumei de 150 de dolari a obținut permisul ce-i permitea să conducă și motocicleta.

A doua persoană cercetată este un cetățean al României, care circula cu un BMW al cărui certificat de înmatriculare românesc era falsificat.

La cele depistate, șoferul a justificat prin faptul că nu verificase pachetul de documente când și-a procurat mașina. Automobilul a fost indisponibilizat la SPF Cahul, până la luarea deciziei finale.

Încheie șirul ilegalităților un șofer cu dublă cetățenie (MDA/RO), care deținea permisul de conducere polonez falsificat. Cazul a fost notificat în punctul de trecere a frontierei Leova, fapta șoferului fiind fixată în cadrul controlului trecerii frontierei, pe sensul de intrare în R. Moldova.

În toate cazurile, documentele falsificate urmează să ajungă în laboratorul criminalistic IGPF, pentru expertiză. Cercetările continuă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata