FSB cere majorarea cheltuielilor guvernamentale pentru înmormântarea soldaților ruși

FSB, în cea de-a 50-a zi a invaziei Ucrainei de către Rusia, a cerut guvernului să majoreze cu 17% alocarea pentru înmormântări și pietre funerare pentru militari. Care va fi bilanțulfinal pentru contribuabili nu se știe: armata rusă este zgârcită cu datele privind pierderile și este selectivă în îndepărtarea cadavrelor soldaților uciși în Ucraina.

Pe baza proiectului de hotărâre de guvern prezentat de FSB, compensația pentru costul înmormântării unui decedat în serviciul militar va crește cu 7.800 – 11.000 de ruble la 56.400 – 74.200 de ruble, în funcție de statutul și locul de înmormântare a acestuia.

FSB explică cererea de alocare suplimentară a sumelor de înmormântare prin faptul că aceste cheltuieli nu au fost incluse în lista plăților sociale indexate anual.

Odată cu izbucnirea războiului, creșterile de preț în Rusia s-au accelerat brusc din cauza sancțiunilor occidentale de represalii, a zborului de afaceri  și a întreruperilor aprovizionării. În termeni anuali, în martie, inflația aproape a ajuns la 17%, cât cere FSB o creștere a finanțării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata