Furtună: „Vom aduce și Covid din Turcia, nu doar bronz”

O să ne pomenim că aducem nu doar bronz din Turcia, ci și cazuri de COVID-19. Este declarația șefului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, insistă ca cetățenii Republicii Moldova să stea în regim de carantină timp de 14 zile la intrarea în țară. Afirmația a fost făcută aseară, la emisiunea Puterea a Patra de la postul nostru de televiziune.

Nicolae Furtună a subliniat faptul că, în ultimele zile, cazurile de import se înregistrează tot mai des.

„Acum ce se întâmplă, că doar Turcia ne permite să mergem la odihnă, iar noi o să ne pomenim că, în afară de mare, soare și bronz, o să aducem de acolo cazurile. Da, hotarele nu sunt închise și fiecare s-a dus pe propria răspundere. Și dacă nu-i mai urmărești și nu mai vezi ce fac, o să te pomenești că a venit în satul Puțuntei și, în câteva zile, a infectat tot satul”.

Directorul de la ANSP afirmă că numărul cazurilor de import este în creștere, cu 15 înregistrate săptămâna trecută.

Autoritățile au anunțat că starea de urgență în sănătate publică va fi menținută până cel puțin pe 31 august, iar una dintre măsurile care rămâne în vigoarea este obligativitatea de a sta 14 zile în autoizolare pentru cei care vin de peste hotare. Guvernul a promis că va revizui această decizie după prima săptămână a lui august, dacă numărul cazurilor va fi în scădere.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata