Gata cu nunțile, botezurile și cumetriile. Când intră în vigoare noile măsuri

Încă o lună de stare de ugență în sănătate publică! Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a hotărât prelungirea, până la 30 noiembrie, inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, stării de urgență în sănătate publică.

Așadaro, organizarea de evenimente private, cum ar fi nunți, botezuri, mese de pomenire sau festive vor fi interzise. Toate acestea se vor întâmpla din 8 noiembrie, pe fondul creșterii alarmante de cazuri de infecție.

Pe lângă asta, Comisia anunță că-și propune vaccinarea, până la 1 decembrie, a 95% pentru anumite categorii de angajați, cum ar fi medici, case de copii, aziluri de bătrâni, angajații poștei, cei ai băncilor, ai structurilor MAI, cei din autoiritățile publice locale, ai ASP, șoferilor de curse și angajaților din domeniul HoReCa.

Totodată, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică recomandă Ministerului Educației și Cercetării extinderea vacanței de toamnă pentru elevii din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal până la 7 noiembrie pentru zonele aflate sub cod roșu de alertă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata