Gațcan, subiect și azi la Parlament

Evenimentele de ieri legate de plecarea, dispariția, revenirea, apoi iarăși dispariția lui Ștefan Gațcan au fost și el subiectul fierbinte de la Parlament. Socialiștii spun că Gațcan acum este sub protecție de stat, iar la momentul oportun, care va fi decis de el, echipă și organele de drept, acesta va ieși cu o declarație. Cei din opoziție îi acuză însă de mușamalizare și de încălcarea flagrantă a drepturilor omului. Socialiștii spun că Gațcan este bine și că acesta nu mai este interesat de politică.

„Dumnealui a declarat că activitatea politică este cam problematică, pentru că, într-un fel, îl limitează în posibilitatea de a-și desfășura practica medicală pe care el o face foarte bine. A considerat că este mai bine să depună o cerere de demisie din funcția de deputat. Cererea a fost înmânată mie”.

„El a fost preluat în spiritul mafiot de către gruparea Candu-Șor. Ieri, toată această mafie a primit o lovitură peste bot pentru prostituția din ultimii zece ani. După ziua de ieri, sper că au înțeles toți colegii că nu va mai pleca nimeni în această grupare criminală”.

Cei de la Pro Moldova insistă pe ideea că Ștefan Gațcan a fost sechestrat și impus să semneze demisia sa. Aceștia au propus constituirea unei comisii de anchetă care să investigheze acest caz.

„Vom cere, în plenul Parlamentului, investigarea acestui caz prin constituirea unei comisii parlamentare de anchetă. Cu siguranță, dacă s-ar ancheta ceea ce s-a întâmplat ieri, se vor identifica multe lucruri, începând de la imaginile video din Parlament, imaginile video de la Președinție. Dacă s-ar verifica cum s-au comportat socialiștii, aflarea lor sau unde au fost ei și, mai ales, unde este astăzi domnul Gațcan, cum a plecat, de cine este însoțit sau de cine este supravegheat”. 

Au intervenit și cei de la PD. Filip a depănat mai multe întâmplări ale sale cu foștii colegi din partid, plecați acum la Pro Moldova.

„N-o să dau nume astăzi, dar unul din colegul din PD care a plecat la grupul lui Candu, a venit și-mi spunea: domnule președinte, când o să ne dați orz la cai. Iată de ce el este nemulțumit și a plecat acolo. Și eu am multe nemulțumiri. Și recunosc acest lucru. Dar, în schimb, sunt mulțumit că PD a scăpat de râia care era aici”.

Plecarea lui Gațcan de la PSRM a fost capul de afiș al ultimelor două zile. Acesta rămâne încă deputat, deși socialiștii au declarat că vor supune la vot demisia acestuia. Gațcan a ieșit ieri într-un clip video, postat în timpul unor proteste organizate de Pro Moldova la Președinție, în care spunea că este bine și că are nevoie de o perioadă de reabilitare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata