Gavrilița, despre desemnarea repetată a Maiei Sandu: „Nu ne vom grăbi”

Natalia Gavrilița, premierul desemnat repetat la funcția de prim-ministru de către președintele Maia Sandu, spune că-și dorește încă o tentativă eșuată de învestire a Guvernului său, pentru ca astfel să fie declanșate alegerile parlamentare anticipate. Gavrilița dă de înțeles că nu va purta consultări cu fracțiunile parlamentare pentru a le cere votul și spune că Maia Sandu nu va desemna niciodată un candidat la funcția de prim-ministru propus de o grupare de oameni dubioși, notează IPN.

După prima tentativă eșuată de învestire, în timpul căreia nu a obținut niciun vot din partea deputaților, Natalia Gavrilița spune că va merge potrivit legii repetat în Parlament pentru a consuma și cea de-a doua tentativă de învestire a Guvernului. Premierul desemnat repetat de Maia Sandu spune că înainte de cea de-a doua tentativă programul de guvernare ar putea fi îmbunătățit.

,,Socialiștii, împreună cu deputații Partidului Șor, cu transfugii ar putea să găsească 67 de voturi pentru a declanșa procedura de suspendare a președintelui țării, ea presupune suspendarea pe o lună a șefului statului și referendum. Asta înseamnă că din nou venim în fața cetățenilor ca să vedem ce-și doresc ei. Dar cred că este mult mai bine, dacă mergem la cetățeni, ca la un arbitru în cadrul alegerilor anticipate”, a spus Gavrilița.

Partidul Socialiștilor a calificat refuzul președintelui Sandu de o desemna pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministru, candidat susținut de o majoritate de 54 de deputați, drept o uzurpare a puterii în stat. PSRM a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională decretul șefului statului privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în funcția de prim-ministru.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata