Gavrilița: „În octombrie am putea ajunge până la 3.000 de cazuri de Covid-19 pe zi”

Prim-ministrul Moldovei, Natalia Gavrilița vine cu noi prognoze sumbre privind evoluția valului patru al pandemiei de coronavirus. În cadrul unei emisiuni de la TV8, premierul a declarat că numărul persoanelor infectate cu COVID-19 ar putea urca în continuare chiar și până la 3.000 de cazuri pe zi.

(Natalia Gavrilița, prim-ministrul Moldovei)

„ –Contagiozitatea sau nivelul de infectare este mai mare. – Linia roșie reprezintă situția la zi? – Da. Aici vedem cum a fost valul în februarie – martie și vedem că ne așteptăm la un val și mai mare spre sfârșitul lui octombrie. –Ar fi vorba de peste 3.000 de cazuri? –Da, este vorba de peste 3.000 de îmbolnăviri pe zi.”

Potrivit Nataliei Gavrilița, la această cifră s-ar ajunge, inclusiv din cauza profesorilor care nu doresc să se vaccineze, declarând, în acest sens, că dacă dascălii nu vor să se imunizeze, atunci ei trebuie să-şi găsească altă ocupaţie.

(Natalia Gavrilița, prim-ministrul Moldovei)

„ –Încurajarea este una, obligativitatea este alta. Deci, profersorii sunt obligați să se vaccineze? – În momentul în care ei intră în clasă și interacționează cu copiii și pun sub risc sănătatea copiilor și a familiilor lor atunci ei trebuie să se vaccineze. Dacă ei nu vor să se vaccineze atunci trebuie să-și găsească altă ocupație.”

Câteva ore mai târziu însă, prim-ministrul a schimbat foaia și și-a cerut scuze de la profesori. Printr-o postare pe facebook, Natalia Gavrilița a scris că regretă declarația nereușită despre profesorii care refuză vaccinarea și că fraza dată nu reprezintă politica Guvernului în niciun fel. Le cer scuze profesorilor pe care declarația mea i-a rănit”, a mai declarat premierul.

Amintim că anterior, autoritățile au aprobat o nouă hotărâre prin care au stipulat ca măsură de siguranță, pentru noul an școlar, testarea cadrelor didactice odată la 14 zile din bani proprii, dacă nu doresc să se vaccineze.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata