Gavrilița: „Încă nu am ajuns la etapa în care să declarăm stare de urgență”

Deși am atins noi anti-recorduri atât de infectări, cât și de decese, toate provocate de pandemia de COVID-19, autoritățile centrale, deocamdată, nu iau în considerație declanșarea unei noi stări de alertă și întreprinderea unor altor măsuri de restricție. Declarația îi aparține prim-ministrului Moldovei, Natalia Gavrilița, și a fost făcută astăzi, în cadrul unei ieșiri la presă.

(Natalia Gavrilița, prim-ministrul Moldovei)

„Toată lumea știe care sunt măsurile de protecție. Deci, următorul pas, dacă vom trece de un anumit prag pe care încă nu l-am atins, atunci am putea lua în considerație declararea stării de urgență și întreprinderea unor alte măsuri. Noi încă suntem departe de acest prag. Nu avem planuri să introducem măsuri de protecție adiționale.”

Declarația premierului a venit la aproape o săptămână după ce Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică anunța că urmează să se întrunească într-o nouă ședință pentru a adăuga un nou șir de măsuri în lupta de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19.

Potrivit datelor actualizate ale Ministerului Sănătății, luni, pe întreg teritoriul Moldovei, au fost înregistrate 1.370 de cazuri pozitive de coronavirus și alte 19 decese.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata