Gavrilița: „Pericolul este încă unul destul de mare”

Chiar dacă în ultimele săptămâni Moldova a înregistrat cifre ceva mai promițătoare în lupta contra pandemiei COVID-19, prim-ministrul Natalia Gavrilița susține că țara noastră să află și-n continuare în pericol. Potrivit premierului, care a făcut această declarație în ședința de astăzi a Guvernului, riscul cel mai mare este acum tulpina Omicron.

(Natalia Gavrilița, prim-ministrul Moldovei)

„Din păcate, pandemia face noi și noi victime în întreaga lume. Sunt multe țări europene care trec acum prin faza de creștere rapidă a numărului de cazuri și a numărului de decedați. Țara noastră iese din cel mai recent val pandemic, dar nu avem nicio garanție că următorul val nu va veni foarte curând.”

În context, premierul a reîndemnat cetățenii să se vaccineze, inclusiv cu doza booster.

(Natalia Gavrilița, prim-ministrul Moldovei)

„Unica metodă prin care puteți să ajutați sistemul medical din Moldova să rămâne eficient în lupta cu pandemia este să vă vaccinați. Știu că unii oamenii au obosit de acest mesaj pe care-l aud de peste tot, dar nu voi obosi să repet – „Mergeți la punctele de vaccinare și protejați-vă.”

Ieri, pe întreg teritoriul țării, au fost înregistrate alte 632 de cazuri noi de COVID-19 și alte 21 de decese, toate provocate de complicații pandemiei de coronavirus.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata