Gazul rusesc a început din nou să curgă în Germania prin Nord Stream

Gazul rusesc a început din nou să curgă în Germania prin Nord Stream, după lucrările tehnice programate la conductă. Acest lucru a fost raportat de agenția DPA, cu referire la un reprezentant al companiei. Cu toate acestea, după cum s-a menționat în companie, înainte ca conducta de gaz să funcționeze la capacitate maximă, trebuie să treacă ceva timp.

Conducta de gaz a fost închisă pentru întreținere programată pe 11 iulie. Dar și înainte de asta, volumele de pompare au fost reduse. Partea rusă a explicat acest lucru prin returnarea prematură a turbinei cu gaz Siemens după reparații, din cauza sancțiunilor Canadei împotriva Federației Ruse.

În Europa, ei se temeau că Moscova nu va relua pomparea gazelor după lucrări tehnice, ceea ce ar putea duce la o nouă rundă a crizei energetice.

Pentru a o rezolva, Vladimir Putin oferă UE să lanseze Nord Stream 2. Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a subliniat că această conductă de gaz nu este certificată și nu poate fi lansată.

După invazia rusă a Ucrainei, Bruxelles-ul a impus sancțiuni ample împotriva Moscovei, dar este obligat să cumpere resurse energetice rusești, de care nu se poate lipsi încă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata