Germania ar putea recunoaște permisele de conducere moldovenești

Germania și Republica Moldova ar urma în curând să semneze acordul privind recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere. Guvernul a anunțat că se inițiază negocierile asupra proiectului Acordului dintre Republicii Moldova și Germania privind conversiunea permiselor de conducere. Prezenta hotărâre urmează să intre în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, potrivit diez.md.

Astfel, părțile semnatare ale acordului vor recunoaște reciproc, în scopul conversiunii, permisele de conducere neprovizorii și valabile. La cererea autorităților, va fi nevoie de prezentat un certificat medical de specialitate, care să confirme aptitudinile fizice și mentale. De asemenea, titularul permisului de conducere ce urmează a fi convertit, va fi nevoit să suporte taxele interne stabilite de autorități.

Totodată, pe perioada procedurilor de conversiune a permiselor de conducere, autoritățile competente vor ridica permisele și le vor transmite ulterior prin canalele diplomatice, însoțite de documentația respectivă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata