Germania înăsprește restricțiile împotriva celor nevaccinați

Peste 68.000 de cazuri într-o singură zi și spitalele se confruntă cu un aflux de pacienți. În Germania, curbele cresc și Angela Merkel anunță o nouă întoarcere a restricțiilor. Cancelarul generalizează permisul de sănătate și merge mai departe. Dacă pragul de spitalizare depășește 3 pacienți la 100.000 de locuitori, acest permis devine vaccinal. Aceasta este așa-numita regulă „2G”, care permite doar celor vaccinați și vindecați să acceseze locurile publice.

Prin urmare, măsura va intra în vigoare în majoritatea regiunilor. Obiectivul este de a pune presiune asupra celor 30% dintre germanii nevaccinați.

Majoritatea regiunilor au depășit deja această limită. Pe baza noilor reguli, persoanelor nevaccinate, chiar și celor testate negativ, le va fi restricționat accesul la multe spații publice.

Noile restricții adoptate în legislativul german includ măsuri la locul de muncă și în transportul public. Cetățenii germani vor trebui să aibă certificat de vaccinare, dovada testului negativ sau a trecerii prin boală pentru a avea acces.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata