Germania livrează Ucrainei sisteme de rachete Patriot

Germania consolidează apărarea antiaeriană a Ucrainei cu încă două baterii de rachete Patriot, conform listei oficiale a ajutorului militar pentru Kiev actualizată săptămânal de guvernul german, informează joi dpa, citat de Agerpres.

Sistemele Patriot construite de SUA sunt deosebit de valoroase pentru Ucraina. Potrivit Kievului, bateriile Patriot au interceptat deja de mai multe ori rachete hipersonice rusești.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat pe rețelele de socializare că acest ajutor a fost convenit cu cancelarul german Olaf Scholz.”Îndeplinirea acordului nostru va salva mii de vieți ale poporului nostru. Continuăm să lucrăm pentru a întări Ucraina și a o proteja de teroarea rusă”, a scris președintele Zelenski.

Noile livrări din partea Germaniei includ și zece vehicule cu șenile polivalente Bandvagn 206, șase camioane cu semiremorci de mare capacitate și aproximativ 6000 de cartușe de muniție fumigenă pentru piese de artilerie cu calibru de 155 milimetri. Germania a furnizat, de asemenea, mitraliere, ochelari militari de protecție, binocluri și echipamente pentru deminare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata