Gligor: „Anticipatele sunt deja pierdute în fața lui Șor și PSRM”

În cazul în care vom avea totuși alegeri parlamentare anticipate, marii învingători ai acestora vor fi cei din Partidul Șor și cel al Socialișitor. Cel puțin asta a declarat aseară Ștefan Gligor, liderul inițiativei pentru crearea Partidului Scimbării, la emisiunea Puterea a Patra de la postul nostru de televiziune.

În actuala conjunctură politică, spune Gligor, există un mare risc că alegerile parlamentare vor fi pierdute.

„Astăzi, în formula existentă, luând în considerație arhitectura politică, alegerile parlamentare sunt pierdute. Există un mare risc că alegerile parlamentare vor fi pierdute în favoarea PSRM, Șor și așa mai departe”.

Șansele schimbării în bine după un scrutin anticipat sunt mici, întrucât, mai spune Gligor, doar PAS, din partidele de dreapta, ar putea să ia mandate în următorul Parlament, însă nu suficiente pentru o majoritate în Legislativ.

„Noi avem PAS-ul, care s-a întărit foarte mult și probabil ar lua 38-40 de mandate. Avem Platforma Demnitate și Adevăr, care nu trece pragul. Avem partidele unioniste, care sunt multe și nu se împacă între ele și nici nu au un discurs respectuos unii cu alții. În această situație, cât de integru și bine-intenționat nu ar fi PAS-ul, odată ce nu ai 55 de mandate, odată ce dispersia va exista, șansele să avem un parlament integru sunt mici”.

Ultimele sondaje efectuate indică Partidul Acțiune și Solidaritate, fosta formațiune a Maiei Sandu, pe primul loc, la o distanță relativ mică de următorul clasat, Partidul Socialiștilor. În Parlament ar mai accede Partidul lui Usatâi și cel al lui Șor, iar restul nu ar trece pragul electoral de 5%.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata