Greta Thunberg a ieșit din nou la rampă

Participanții la summitul climatic de la Glasgow și-au abandonat modul obișnuit de transport și au ajuns cu autobuze electrice cu două etaje pentru recepția regală organizată cu această ocazie. În prima zi a evenimentului, s-au anunțat în mod repetat avertismente că această conferință este ultima speranță pentru ca lumea să facă față încălzirii globale.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu a putut participa din motive de sănătate, așa că s-a limitat la un mesaj video, îndemnând liderii lumii să amâne diferențele politice de dragul intereselor comune.

(Elisabeta a II-a, Regina Marii Britanii)

„Sunt inspirată de entuziasmul neîncetat al oamenilor de toate vârstele, în special al tinerilor, care îi încurajează pe toți să participe. În zilele următoare, lumea are ocazia să se unească în jurul unui obiectiv comun – de a crea un viitor mai sigur și mai stabil pentru toți oamenii și pentru planeta de care depindem.”

Reprezentanții tinerei generații continuă să pună presiune asupra politicienilor. Cunoscuta activistă Greta Thunberg a vorbit la un miting organizat în afara clădirii în care avea loc recepția.

 (Greta Thunberg, activistă)

„Sunt politicieni la putere care pretind doar că sunt serios preocupați de viitorul nostru, că sunt serios îngrijorați de problemele oamenilor care au fost deja afectați de criza climatică. Nu vă așteptați la schimbări de la cei dinăuntru. Ei nu sunt lideri. Liderii sunt aici și sunt lideri adevărați”.

Susținătorii lui Thunberg țineau afișe cu, „vă urmărim” și „nu există planuri de rezervă”. Ei au cerut participanților la summit să depună eforturi serioase pentru a combate schimbările climatice.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata