Grosu a discutat cu Michalko, aflat la final de mandat: „Am pus accent pe alocarea celor 50 de milioane de euro din partea UE”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit, astăzi, cu ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră.

Igor Grosu a mulțumit ambasadorului UE la Chișinău, pentru sprijinul oferit Republicii Moldova, în cei patru ani de activitate, precizând că, Uniunea Europeană rămâne partenerul cheie pentru țara noastră în procesul de integrare europeană – un obiectiv strategic comun și un model de construire a statului de drept, democratic, cu dezvoltarea unei economii puternice pentru bunăstarea tuturor cetățenilor.

„Suntem angajați plenar în procesul de implementare a Acordului de Asociere și bine determinați să avansăm în domeniul reformelor sectoriale: edificarea statului de drept, reformele în domeniul justiției și combaterea corupției. Acestea sunt prioritare pentru autoritățile din Republica Moldova și pledăm pentru creșterea continuă a rolului UE în procesul de modernizare și dezvoltare a țării noastre”.

În cadrul întrevederii, a fost discutată și intensificarea dialogului cu Uniunea Europeană privind Agenda de Asociere. Un accent deosebit s-a pus pe alocarea a 50 de milioane de euro – aproximativ un miliard de lei – din pachetul de asistență macrofinanciară, pentru care sunt îndeplinite aproape toate condițiile.

La final, Igor Grosu i-a urat Ambasadorului Peter Michalko succese în  realizarea noului mandat, optând pentru un parteneriat durabil în continuare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata