Guvernul a permis eliberarea a 20 de mii de tone de grâu din rezerva de stat

Ion Perju, ministrul Agriculturii, dar și ministrul de Interne, Pavel Voicu, au declarat că golirea cu 20 de mii de tone de grâu din rezerva de stat va fi în beneficiul pieței libere de concurență. Grâul va fi redirecționat către agenții economici care sunt în domeniul panificației, nu spre export, așa cum s-a vehiculat în spațiul public.

Recent, președintele Maia Sandu a cerut prelungirea interdicției pentru exportul de grâu din țară până pe 30 iunie, care a transmis Guvernului o adresare în acest sens.

Decizia vine urmare a recomandărilor Consiliului Suprem de Securitate, care a invocat un risc de scumpire a produselor de panificație, ne-a spuns într-un mesaj consilierul

Anterior, guvernul a interzis exportul de grâu din rezerva de stat a țării până pe data de 12 aprilie, după ce, în spațiul public, au apărut informații că cerealele din acel stoc ar fi scoase din țară.

Agenția Rezerve Materiale asigură însă că grâul nu a fost exportat, ci reîmprospătat. Și Ministrul Agriculturii a reacționat anterio, spunând că există suficiente rezerve de grâu și nu vede vreun risc pentru securitatea alimentară a țării

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata