Guvernul alocă 200 milioane de lei pentru fermieri. Recean: Este un efort pe care toată societatea, toate păturile sociale îl depun

Guvernul Republicii Moldova va aloca un ajutor  de 200 milioane de lei pentru fermieri. Decizia a fost luată astăzi,21 august, în cadrul ședinței Guvernului.

„Atăzi, vom aloca 200 de lei fermierilor. Este un efort pe care toată societatea, toate păturile sociale îl depun pentru ca să ajutăm pe cei care anul trecut și anul ăsta au pierderi. Este un efort necesar. Agricultura beneficiază de o subsidiere masivă de 1,7 mlrd de lei. 
Ne dorim ca gradual agricultura să devină mai tehnologizată și mai puțin vulnerabilă la probleme din exterior. Efortul pe care îl depunem astăzi și anterior trebuie să ajute o parte din fermieri să depășească dificultățile financiare. Sper că fermierii apreciază faptul că toată socitatea îi ajută să depășească aceste probleme”, a afirmat Dorin Recean.
Fermierii au organizat proteste în luna iunie. Timp de două săptămâni în raioane au fost proteste. Peste 150 de tractoare au fost aduse la Chișinău și parcate în Piața Marii Adunări Naționale.
În urma discuțiilor  cu autoritățile, fermierii au reușit să obțină, un ajutor financiar de 200 de milioane de lei din cele 700 de milioane cerute pentru compensarea pierderilor la culturile de prima grupă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata