Guvernul are un nou vicepremier pentru reintegrare. Maia Sandu: „E o misiune grea”

Fostul ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Moldovei în Germania, Oleg Serebrian, a depus jurământul de învestire în funcția de vicepremier pentru reintegrare. Oleg Serebrian a depus jurământul de învestire în funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare în fața președintelui Maia Sandu și a prim-ministrului Natalia Gavrilița.

(Oleg Serebrian, noul vicepremier pentru Reintegrare)

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea propășirii Republicii Moldova, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului”.

Președintele Maia Sandu i-a mulțumit lui Serebrian pentru că a acceptat să vină în această postură.

(Maia Sandu, președintele țării)

„Vă mulțumesc pentru că ați acceptat să preluați acest portofoliu, care nu este simplu. Sunt convinsă că experiența dumneavoastră diplomatică, dar și buna cunoaștere a realităților din Republica Moldova, vă vor ajuta să faceți față acestei noi provocări”.

Oleg Serebrian și-a încheiat, pe 2 ianuarie, mandatul de ambasador al Moldovei în Republica Federală Germania, fiind anterior și deputat în Parlament.

Guvernul de la Chișinău a stat mai bine de două luni fără funcția de vicepremier pentru reintegrare, după demisia lui Vlad Kulminski, care și-a dat demisia, invocând motive de ordin personal.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata