Haos în Kabul: Joe Biden nu exclude extinderea prezenței trupelor americane după 31 august

În timp ce situația rămâne haotică pe aeroportul din Kabul, președintele american Joe Biden nu exclude continuarea evacuărilor după 31 august, data programată inițial pentru retragerea finală a trupelor americane din Afganistan.

Încă așteaptă un miracol. În spațiul dintre talibani și trupele americane din jurul aeroportului din Kabul, sute de afgani și familiile lor se află într-un mijloc, gata să suporte nopțile de așteptare pentru a părăsi Afganistanul, țara care este a lor, dar care este brutal revenită în mâinile talibanilor.

Confruntați cu frica trezită de sosirea islamiștilor, care reînvie amintirile unei domnii de teroare între 1996 și 2001, înainte ca americanii să-i dea afară de la putere, toți speră, așadar, să li se ofere un loc într-un avion. Au mai rămas opt zile pentru ca acest vis să devină realitate. La 31 august, americanii ar trebui să-și finalizeze retragerea și să părăsească definitiv Afganistanul. Teoretic. Pentru că o prelungire nu mai este exclusă de președintele american Joe Biden.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata