Ieri, 60 de persoane au fost raportate ca fiind decedate din cauza complicațiilor provocate de Covid-19

60 de decese, un record absolut de la începutul pandemiei, și alte 980 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, în țara noastră, din cele peste 6000 de teste efectuate. Din numărul total de cazuri, 3 sunt de import. Totodată, 19 cazuri au fost raportate în rândurile personalului medical.

Numărul morților de COVID-19 în Moldova e cu câteva sute mai mare decât cifra oficială actuală ce se apropie de 8300. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, care a subliniat că multe decese au fost înregistrate încă anul trecut, dar nu au fost incluse în statistica oficială. Ministerul susține că în cifra record de morți, prezentată astăzi – 60, 9 cazuri sunt mai vechi. Cu toate acestea, ieri s-a înregistrat un număr record de morți de coronavirus – 51.

Cea mai tânără victimă de ieri a virusului COVID-19 este o femeie de 40 de ani. Aceasta era internată în spitalul raional Cahul, având mai multe comorbidități – hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate, encefalopatie, cardiopatie.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare sunt internați 2757 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 277 în stare extrem de gravă. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns astfel la 349.568 de cazuri. 60 de persoane au decedat ieri, numărul total ajungând la 8.253 de cazuri.

În total, până acum 328.694 persoane s-au tratat de infecție.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata