Igor Dodon a revenit la conducerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova

Ex-președintele țării, Igor Dodon, revine la cârma Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). O decizie în acest sens a fost luată în cadrul Consiliului Republican al formațiunii, care s-a întrunit în ședință, în seara zilei de luni, 10 martie.

„Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM a propus modificări în componența nominală a Comitetului Executiv – organul colegial de conducere a formațiunii, prin înlocuirea poziției sale cu Igor Dodon.

Totodată, Consiliul Republican a decis ca Vlad Batrîncea să fie înaintat în calitate de președinte al fracțiunii parlamentare a BCS, iar Zinaida Greceanîi să fie aleasă în funcția de Președinte de Onoare a PSRM.

Tot astăzi, în prezenta membrilor Consiliului Republican, Comitetul Executiv a decis desemnarea lui Igor Dodon în calitate de secretar executiv al PSRM”, se arată în comunicatul de presă al PSRM.

În octombrie 2021, Igor Dodon anunța că renunță la mandatul de deputat în Parlamentul R. Moldova și că se retrage din fruntea PSRM după 10 ani la conducere.

Tot atunci Dodon menționa că la ședința Biroului Executiv al PSRM s-a decis ca partidul să fie condus în continuare de un organ colegial cu un secretar executiv.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata