Igor Dodon: Dacă războiul nu era, Maia și echipa ei trebuiau să-l inventeze

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat în cadrul emisiunii Morari.live că dacă nu exista războiul din Ucraina, atunci președinta Maia Sandu și echipa PAS ar fi trebuit să inventeze un război, pentru că asta le justifică ilegalitățile pe care le comit astăzi și au pe ce să dea vina pentru incompetența lor.

„Haideți acum să discutăm prin criza care trecem, ea e multiplă, inflaționistă, energetică, criza prețurilor, toate luate împreună. Noi am pus de multe ori în emisiune cine se face vinovat? Pentru că de cele mai multe ori autoritățile explică criza prin războiul din Ucraina. Cum ați răspunde Dvs la această întrebare?”, l-a întrebat Natalia Morari pe invitatul ei din această săptămână, Igor Dodon.

În replică, Dodon a declarat că principalul vinovat e incompetența actualului Guvern și nu doar războiul e de vină, iar dacă războiul nu era, Maia și echipa ei trebuiau să-l inventeze.

„Nu doar războiul este de vină și nu războiul este principalul. Priviți la prețurile din Ucraina care este zilnic bombardată. Energia electrică e cu mult mai ieftină, la fel și gazul. Uitați-vă la prețul produselor alimentare, care sunt mult mai mici decât în Moldova. Să dai vina pe război, nu e corect. Eu cred că dacă războiul nu era, atunci Maia Sandu și PAS trebuia să-l inventeze. Și asta pentru că ei toate incapacitatea lor încearcă să o dea pe război. De asta și iese directorul de la SIS și spune că amuș rușii o să ne atace. A trebuit să iasă românii să-l liniștească.”, a declarat Igor Dodon.

Fostul șef al statului a mai adăugat că tema războiului promovată agresiv de PAS le justifică închiderea televiziunea, intenția de a controla online-ul,dar și închiderea oponenților politici.

„Lor le trebuie acest război. Ei au cel mai mult nevoie de acest război.”, a punctat Dodon.

Liderul informal al PSRM a mai amintit că înainte de a începe războiul din Ucraina, președintele Zelenski la fel a închis televiziuni, a scos partidul de opoziție în afara legii și a închis oponenții politici, iar abia după asta a început războiul.

„E aceiași instrucție scrisă pentru Ucraina și acum e implementată în Republica Moldova. Asta este cel mai strașnic. Ei vorbesc de război și Doamne ferește, eu vreau să-i rog, gândiți-vă oameni buni, pentru că aici sunt părinții și copiii voștri. Nu începeți chestii care să ducă la război. Eu înțeleg că voi credeți că asta o să vă salveze ratingul. Nu se merită lucrul acesta. În nici într-un caz nu provocați ca Moldova să fie implicată în război.”, a conchis Dodon.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata