Igor Dodon: „Decizia PD este una pragmatică”

Președintele în exercițiu al Moldovei Igor Dodon a comentat decizia anunțată ieri de către Partidul Democrat de a nu participa în cadrul alegrilor prezidențiale ca fiind una pragmatică.

Astfel, în cadrul unei emisiuni de le Primul în Moldova, candidatul susținut de Partidul Socialiștilor la scrutinul din 1 noiembrie, a declarat că nu este logic să te avânți într-o campanie electorală dacă nu ai șanse.

„Ce ține de această declarație, mi se pare că este o decizie foarte pragmatică a Partidului Democrat. Mi se pare că este o decizie pragmatică, ținând cont de decizia care este. Să te avânți într-o campaniei electorală atunci când ai șanse să ieși în turul II sau să învingi. Mie mi se pare, încă o dată, că este o decizie pragmatică, care ține cont de situația reală din Republica Moldova.”

Cine va avea însă de câștigat de pe urma acestei decizii, la moment, este greu de tras vreo concluzie în acest sens, a mai precizat Igor Dodon.

„Eu nu știu pe cine va avantaja, pe dreapta sau pe stânga, pentru că Partidul Democrat are organizații care activează în ambele direcții. Timpul o să ne arate acest lucru plusurile și minusurile acestei decizii. Dar, din nou, această decizie este pragmatică, matură.”

Amintim că ieri, împreună cu reprezentanții Partidului Socialiștilor, șeful statului a depus la Comisia Electorală Centrală cererea privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata