Igor Dodon, despre moțiune: Nu va trece

Președintele Igor Dodon afirmă că, în cazul în care moțiunea de cenzură va trece, va fi un Guvern interimar condus de Ion Chicu, până la viitoarele alegerile parlamentare anticipate. Și asta pentru că nu va accepta o candidatură la funcția de premier propusă de opoziție. Șeful statului acuză formațiunile care au înaintat moțiunea de cenzură că vor să destabilizeze situația din țară.

„Dacă-l dați jos, asumați-vă responsabilitatea și guvernarea cu Plahotniuc. O să vedem ce-o să faceți. Dar eu vă spun ce-o să faceți. Lui Candu și Șor le este principial să mai caute încă doi deputați. Și-o să crească prețurile cât… Și dumneavoastră, doamna Maia Sandu, i-ați spus lui Filip că trebuie de pus presiuni pe PD, adică îi încurajați pe cei de la Șor să mai cumpere deputați de la PD. Clar că de la socialiști nu au șanse, după ce s-a întors Gațcan. Dacă acest guvern va cădea săptămâna viitoare, atunci, cel mai probabil, noi vom avea guvernul Chicu interimar până la alegerile parlamentare anticipate de anul viitor”.

Dodon spune că nu va accepta sub nicio formă o candidatură propusă de opoziție. Șeful statului susține că, în cazul în care guvernul va pica, opoziția ar putea să găsească un candidat-surpriză la funcția de premier – Marina Tauber.

„Eu vreau să văd cum o să-mi înaintați voi o candidatură, pentru că trebuie să semnați toți împreună. Și aici n-o să meargă varianta, că e independent, că nu e cu Candu, Șor, n-am mâncat usturoi și nici gura nu-mi pute. N-o să meargă varianta asta. În cazul în care ei fac altă majoritate parlamentară, dau jos Guvernul, o pun pe Tauber prim-ministru. Nu cred că Maia Sandu o să-l pună pe Năstase prim-ministru”.

Dodon l-a lăudat din nou pe Năstase.

„Năstase are de câștigat. V-a impus în sfârșit… Aici, Andrei, bravo! Andrei Năstase a bătut-o politic pe Maia Sandu. A impus-o să meargă pe agenda sa. Până acum, Andrei Năstase nu avea agendă. Acum o are”.

În cele din urmă, președintele Dodon a spus că cel mai probabil, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu, înaintată ieri de către Platforma DA și PAS, nu va trece din lipsă de voturi.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata