Igor Dodon, despre plecările din coaliție și anticipate

Președintele Igor Dodon anticipează că vor mai pleca unii deputați din majoritatea parlamentară, deoarece Vladimir Plahotniuc ar avea nevoie de cel puțin 30 de parlamentari pentru a influența situația în Moldova. Potrivit șefului statului, unul sau doi deputați de la PD vor părăsi majoritatea parlamentară. Dodon e sigur că nimeni nu va pleca din formațiunea din care face parte, Partidul Socialiștilor.

Cea mai bună soluție pentru a depăși impasul politic în care ar putea ajunge țara, dacă se va destrăma coaliția de guvernare, sunt alegerile parlamentare anticipate organizate concomitent cu cele prezidențiale, spune președintele Dodon.

„Ce se întâmplă dacă se duc 1-2-3 deputați? Vă spun. Vor încerca să preseze sau să înceapă discuțiile cu noi. Toată gruparea asta de bandiți. Să fie foarte clar, noi cu bandiții nu ne așezăm. Gata, s-a terminat. Niciun fel de discuții. Indiferent de ce-o să scoateți, nu mă interesează. O să încerce să se înțeleagă cu Maia și cu Andrei Năstase. Dacă vor să facă o alianță Maia-Plaha-Năstase-Șor, s-o facă, dar se duc toți la fund”.

Organizarea anticipatelor nu va fi o problemă, afirmă cu tărie Igor Dodon.

„Eu v-am spus, anticipatele sunt o soluție, pentru că vom spăla toată râia asta din Parlament. O soluție ar fi, împreună cu prezidențialele. Oamenii asta și vor. Să-i spălăm pe toți și să-i dăm afară, să terminăm”.

Cei din opoziție și-au exprimat în repetate rânduri dorința de a organiza alegeri parlamentare anticipate la toamnă, odată cu cele prezidențiale. Cei din blocul ACUM cer însă și demisia președintelui Dodon, până la scrutine.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata