Igor Dodon: „După anticipate, voi conduce Guvernul”

Liderul socialiștilor Igor Dodon susține că PSRM este gata ca, imediat după alegerile parlamentare anticipate, să preia și să conducă eficient, în frunte chiar cu el, noul Guvern de la Chișinău. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, unde, fostul șef al statul a mai spus că formațiunea pe care o reprezintă nu va mai miza pe tehnocrați în eventualitatea numirii unui nou Executiv, care, pentru binele țării, ar trebui să fie numit cel târziu începutul lunii august, mai spune Dodon.

(Igor Dodon, președintele PSRM)

„ –Noi avem profesioniști, avem echipă, suntem gata să ne asumăm tot ce ține de guvernare, Guvernul, în două, trei săptămâni după alegeri. – În frunte cu dumneavostră? –Nu, noi încă nu am discutat acest lucru, dar de ce nu? Eu cred că noi putem să ne isprăvim cu acest lucru. Am suficientă experință. Și atunci când am fost anterior minsitru al Economiei și în funcția de președinte. O să vedem, pentru că această decizie o vom lua împreună cu colegii.”

Iar aici important. Igor Dodon a dat asigurări că după anticipate, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu se va diviza în două fracțiuni diferite, așa cum s-a anunțat inițial.

(Igor Dodon, președintele PSRM)

„Noi am discutat cu colegii, pentru că inițial, chiar când am creat acest Bloc, spuneam că vor fi două fracțiuni, dar după ce am discutat cu oamenii, cetățenii au încredere în noi. Sincer, au încredere în noi și cetățenii doresc ca noi să fim împreună și mai departe.”

Amintim că și anterior, în cadrul unui episod din cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”, Igor Dodon spunea că ar face față funcției de prim-ministru, menționând că el, față de politicienii de la Harvard, nu ar avea nevoie de jumătate de an pentru a-și intra în rolul de prim-ministru.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata