Igor Dodon: „Guvernul Chicu nu va cădea”

În ciuda numeroaselor acțiuni întreprinse de actuala opoziție parlamentară, în special de fracțiunea Platformei DA, de a demite Guvernul condus de prim-ministrul Ion Chicu, Igor Dodon afirmă că acest Executiv nu va cădea. Iar potrivit șefului statului, care a făcut o declarație în acest sens în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, principalul argument care-l face să creadă acest lucru este atmosfera tot mai încordată dintre Andrei Năstase și Maia Sandu.

„Vrabia mălai visează, iar Andrei încă o funcție. Eu nu cred că ajunge prim-ministru Andrei Năstase în timpul apropiat. În primul rând nici Maia Sandu nu o să voteze pentru el niciodată.”

Totuși, mai spune Igor Dodon, chiar dacă opoziția va ajunge la un numitor comun, din acest lucru va avea de câștigat atât el, cât și Partidul Socialiștilor.

„Pentru Năstase e clar, el e „za liuboi chipeș”, în orice mișcare. Pentru Candu și Șor asta este unica salvare. Or, cu ei nimeni nu vrea să facă nimic. Nu vor să de-a face cu ei. Scopul lor este să se impună într-o coaliție cu Maia Sandu și Andrei Năstase. E clar și de ce. Sunt gata să voteze fără nicio condiție numai pentru ca să ajungă în jocul de cărți și pe urmă să-i șantajeze la fiecare proiect de lege și așa mai departe. Dar eu nu văd sensul pentru Maia Sandu să intre în hora aceasta cu bandiții și oligarhii.”

Amintim că în cazul în care Guvernul Chicu va fi demis, potrivit lui Andrei Năstase, un Executiv asumat de PPDA ar fi cea mai bună soluție pentru Moldova.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata