Igor Dodon, în vizorul ANI. Ce a încălcat fostul președinte

În perioada 01-05 februarie 2021, Inspectoratul de Integritate al ANI a pornit un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității în privința fostului Președinte al Republicii Moldova.

Alte patru controale au fost inițiate pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese. Astfel, un fost Minstru al Educației, Culturii și Cercetării, Președintele raionului Ungheni, directorul Spitalului raional Sîngerei și un fost primar al unei localități din componența municipiului Bălți sunt bănuiți că au admis conflicte de interese. În cadrul unei alte proceduri de control este vizat și directorul Spitalului raional Criuleni pentru admiterea incompatibilității de funcție.

Inspectorii de integritate au emis patru acte de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese în care sunt vizați trei aleși locali din raionul Sîngerei, Găgăuzia și Dubăsari, dar și un director al unui azil din Leova.

Cinci cauze contravenționale au fost pornite pentru nedeclararea și nesoluționarea conflictelor de interese și nerespectarea regulilor de depunere a declarațiilor de avere și interese personale.

Totodată, pe parcursul săptămânii precedente, Președintele raionului Telenești, primarul din Pîrlița raionul Ungheni, primarul din Drăgușenii Noi, raionul Hîncești și primarul din Pociumbăuți din raionul Rîșcani și-au declarat conflictele de interese cu persoanele apropiate, respectând în acest mod legislația în vigoare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata