Igor Dodon și Maia Sandu, favoriți la prezidențiale

Un nou sondaj, aceiași favoriți. Actualul șef al statului Igor Dodon și lidera PAS, Maia Sandu ar ajunge să se bată în turul doi al alegerilor prezidențiale. Cel puțin, asta arată datele unui sondaj realizat de compania „Intellect Group” în parteneriat cu Asociația obștească „Spero”.

Mai exact, dacă duminica viitoare ar avea loc scrutinul, 27,5% dintre moldoveni l-ar realege pe Igor Dodon, în timp ce 18,1% și-ar da votul pentru Maia Sandu.

Pe locul trei în topul preferințelor moldovenilor se află primarul de Bălți, Renato Usati, cu 9,7%.

Iar dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, doar patru partide ar intra în Parlament. Și asta pentru că 25,9% din respondenți au spus că și-ar da votul pentru Partidul Socialiștilor, 17,5% – pentru Partidul Acțiune și Solidarite, 9,5% – pentru Partidul „Șor” și 8% – pentru Partidul Nostru.

Într-o altă ordine de idei, PSRM ar avea 44 de mandate în viitorul Parlament, PAS – 29 de mandate, Partidul Șor – 15 și formațiunea Partidul Nostru – 13 mandate.

Sondajul a fost realizat în perioada 24 august – 2 septembrie, pe un eșantion de 1.213 persoane și are o marjă de eroare de 3%.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata