Igor Grosu a fost dat în judecată de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah

Președintele Parlamentului Igor Grosu a fost acționat în judecată de bașcana Găgăuziei Irina Vlah. Guvernatoarea autonomiei susține că a fost denigrată prin declarația făcută de speakerul Legislativului în cadrul unei întrevederi cu alegătorii în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate, spunând că „noi cunoaștem cum se comportă Irina Vlah și fratele ei (…) Domnia sa și-ar fi delapidat toate fluxurile financiare, atât bugetare, cât și nebugetare în Găgăuzia” și că „corupții nu au naționalitate”.

 

„(…) Considerăm că după esența sa, informația nominalizată nu este bazată pe un substrat factologic necesar, este nedocumentată, iar după esența ei – calomnioasă”, se arată în cererea de chemare în judecată, publicată de nokta.md.

Conform actului, bașcana Găgăuziei Irina Vlah cere scuze publice de la Igor Grosu și prejudiciu moral în valoare de 200.000 de lei.

„Consider că informațiile răspândite de Igor Grosu au semne de ilegalitate, conțin informații calomnioase, afectează drepturile protejate de lege, onoarea, demnitatea și reputația profesională și necesită publicarea unei dezmințiri ca formă de restabilire a drepturilor încălcate, scuze și compensații pentru prejudicii morale”, se mai menționează în cerere.

sursa foto: nokta.md

Solicitată pentru o reacție, consiliera în comunicare din cabinetul președintelui Parlamentului Aurica Rusnac-Jardan ne-a precizat că Igor Grosu nu comentează subiectul dat.

Potrivit portalului instanțelor, la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, este în pregătire acest dosar cu privire la apărarea onoarei, demnităţii și reputaţiei profesionale, iar prima ședință de judecată o fost stabilită pentru data de 24 noiembrie.

Sursa: Replica Media

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata