IGSU a primit 5 unități de tehnică de intervenție din partea pompierilor din Austria

Astăzi, 4 octombrie 2022 în incinta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a avut loc ceremonia de transmitere a tehnicii auxiliare de intervenție în situații excepționale din partea pompierilor voluntari din regiunea Vorarlberg, Republica Austria. În cadrul evenimentului au participat șeful IGSU, colonel Oprea Alexandru, conducătorul echipei de pompieri voluntari din Austria, Kohler Johannes Michael și reprezentanții autorităților publice locale, raionul Strășeni. 

În discursul său, Șeful IGSU a mulțumit pompierii voluntari din Austria pentru cooperarea benefică pe parcursul a zece ani, care contribuie la siguranța cetățenilor și la dezvoltarea voluntariatului în Republica Moldova.

Șeful delegației pompierilor voluntari din Austria, domnul Kohler Johannes Michael, a subliniat că cooperarea reciprocă și benefică care durează de 10 ani este un pas spre un viitor mai bun.

Conform IGSU, cinci unități de tehnică vor suplini servantele de luptă în subdiviziunile teritoriale din cadrul IGSU din raioanele Anenii Noi, Edineț, Strășeni, dar și Direcția situații excepționale din municipiul Chișinău. O autospecială va fi utilizată în misiuni de serviciu de salvatorii și pompierii voluntari din comuna Căpriana a raionului Strășeni. Autospecialele auxiliare vor fi utilizate pentru asigurarea necesităților logistice și celor de transportare a echipamentului specializat pentru realizarea intervențiilor de stingere a incendiilor și de descarcerare, precum și pentru instituirea statului major.

Donația din partea Organizației pompierilor voluntari din Austria a fost realizată în cadrul proiectului сu genericul “Autospecialele pentru Republica Moldova” și are drept scop promovarea voluntariatului, schimbul de experiență, precum și instruirea efectivului Inspectoratului în domeniul de intervenție la incendii.

În baza programului de colaborare între IGSU și pompierii voluntari din Austria care durează de 10 ani, în țara noastră au fost aduse 60 de autospeciale care sunt utilizate zilnic în misiunile de salvare de subdiviziunile Inspectoratului și posturile de salvatori și pompieri voluntari din Republica Moldova.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata