Ilan Șor nu va mai primi salariul de deputat. Igor Grosu a semnat decretul

Ilan Șor, deputatul condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și care în 2019 Șor a fugit din R. Moldova și este anunțat în căutare, nu va mai primi niciun ban de la Parlament. Asta după ce președintele Parlamentului, Igor Grosu, a semnat un ordin în acest sens, potrivit ZdG.

Decizia vine în contextul în care, în ultimii doi ani, fiind anunțat în urmărire națională și internațională, Șor a fost absent la toate ședințele plenare.

Igor Grosu a comunicat că a semnat și emis un ordin în acest sens.

Ilan Șor, în privința căruia este aplicată interdicția de a părăsi țara, a apărut în spațiul public pentru ultima oară exact pe 12 iunie, acum doi ani, în cadrul unei conferințe de presă. Se întâmpla cu două zile înainte ca PDM să cedeze puterea și să treacă în opoziție. La 30 iulie, tot anul trecut, Ministerul Afacerilor Interne a declarat că Ilan Șor a părăsit ilegal țara și că a fost anunțat în căutare națională și internațională. Ulterior, la 15 august, la solicitarea procurorului general interimar, deputații l-au lipsit pe Ilan Șor de imunitate parlamentară.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata