Iluminatul stradal din capitală va fi conectat cu o oră mai târziu și va fi deconectat cu o oră mai devreme, anunță Ion Ceban

Iluminatul stradal din capitală va fi conectat cu o oră mai târziu și va fi deconectat cu o oră mai devreme. Acest fapt a fost anunțat de către primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, care mai spune că pe lângă această decizie, subdiviziunile primăriei ar pregăti planul de eficientizare energetică, care va fi ajustat conform cerințelor impuse și prezentate de Guvern, „așa ca în cazul altor crize.”

Potrivit lui, în acest momente, Primăria Chișinău așteaptă decizia Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale și recomandările care sunt obligatorii pentru toate autoritățile.

„La fel, s-a decis deconectarea oricăror instalații care nu sunt vitale pentru procesele tehnologice și nu afectează securitatea și sănătatea cetățenilor. Referitor la deconectările energiei electrice pe străzi, în parcuri și curți de bloc pe un termen mai lung, se va discuta la ședinta CSE unde vor fi analizate riscurile, astfel încât să nu fie în detrimentul siguranței cetățenilor. Iluminatul decorativ a fost deconectat de municipalitate, excepție fac cele care sunt direct legate de iluminatul stradal. Cât privește iluminatul decorativ la unii agenți economici, primăria va solicita la fel prin decizia CSE ca agenții economici să le deconecteze. Rugăm toți locuitorii să economisească.”, a relatat Ion Ceban.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata