Îmbunătățirea capacităților profesionale în depistarea documentelor false și falsificate

„Particularitățile identificării falsurilor în actele de călătorie” este tema unui atelier de lucru pentru 34 de polițiști de frontieră, angajați ai punctelor de trecere a frontierei Sculeni, Ungheni și Leușeni.

Timp de două zile, polițiștii de frontieră împreună cu ofițerul FRONTEX au realizat un schimb de experiențe, dar și au analizat metodologia de examinare a documentelor false și falsificate.

Pe parcursul orelor de pregătire profesională, participanții și-au aprofundat cunoștinţele în frauda documentară, analizând metodele de imprimare a actelor, elementele primare de protecţie, precum şi tehnicile de personalizare ale acestora.

De asemenea, la exercițiile practice inspectorii au avut posibilitatea de a examina amănunțit o varietate largă de documente falsificate, folosind echipamentul pus la dispoziție de către Direcția regională VEST și Agenția Europeană FRONTEX, cât şi alte surse informaționale din domeniu.

Punctăm că instruirile se înscriu în activitățile de pregătire continuă a personalului de frontieră, în vederea sporirii capacităților de detectare a documentelor false şi falsificate, identificarea impostorilor și combaterea crimelor transfrontaliere.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata