Important pentru moldovenii care circulă regulat sau și-au planificat o călătorie prin Uniunea Europeană

Important pentru moldovenii care circulă regulat sau și-au planificat o călătorie prin Uniunea Europeană. Miniștrii UE au ajuns, marți, la un acord privind normele care permit libera circulație în Blocul Comunitar pe timpul pandemiei.

 

Astfel, în continuare, accesul persoanelor în statele membre UE va depinde de statutul lor sanitar și nu de țara în care locuiesc. Adică, cei care s-au vaccinat cu schema completă sau au făcut doza booster, vor avea certificatul digital COVID valabil pentru 270 de zile de la administrarea ultimei doze de ser şi nu vor mai putea fi supuşi unor restricții la libera circulație.

De asemenea, vor putea intra pe teritoriul UE persoanele care prezintă testul PCR negativ, făcut cu cel mult 72 de ore înainte sau rezultatul negativ la testul rapid antigen, făcut cu cel mult 24 de ore înainte de călătorie. Va fi valabil și un certificat de recuperare care să indice că nu au trecut mai mult de 180 de zile de la data îmbolnăvirii cu COVID.

Trebuie de menționat că recomandările Consiliului UE nu sunt obligatorii, iar fiecare stat membru va decide de sine stătător ce măsuri de călătorie să impună.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata