În Afganistan, talibanii au declarat război până și „foametei” care macină țara

Talibanii declară război foametei în Afganistan, o problemă endemică care a devenit mai acută după venirea la putere. Guvernul taliban va distribui șaizeci și șase de mii de tone de grâu pentru a ajuta cele mai defavorizate familii și va crea mii de locuri de muncă ca parte a unui program menit să reducă foamea și sărăcia într-o țară în care depind aproximativ 18 milioane de oameni, jumătate din populație. privind ajutorul umanitar pentru supraviețuire:

– „Sărăcia și foamea au multe cauze”, explică ministrul afgan interimar al Agriculturii… „Una este COVID-19, care afectează întreaga lume. A doua este seceta. A treia, încetarea ajutorului global pentru Afganistan și înghețarea capitalului afgan și a banilor în băncile internaționale”, a explicat Abdul Rahman Rashed.

În timp ce Turcia încearcă să ofere asistență în taberele de strămutare din nordul Afganistanului, ONU înmulțește apelurile către comunitatea internațională de a coopera cu talibanii pentru a preveni scufundarea țării în sărăcia universală, o amenințare pe termen scurt pentru 97% din populație.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata