În Armenia, armata a încercat să dea o lovitură de stat și să-l dea afara pe Pashinian

Forțele Armate Armene cer demisia guvernului lui Nikol Pashinyan. Declarația corespunzătoare a fost emisă de Marele Stat Major, documentul poartă semnăturile șefului Statului Major general și a întregii conduceri militare, inclusiv a comandanților marilor formațiuni militare și a șefilor tuturor direcțiilor.

Premierul armean Nikol Pashinyan a anunțat demiterea șefului Statului Major General al Forțelor Armate, care, împreună cu 40 de ofițeri de rang înalt, i-au cerut demisia. Șeful guvernului și-a chemat susținătorii să se adune în centrul Erevanului.

Statul Major acuză guvernul de decizii miope și nefondate cu privire la armată. Demiterea primului șef adjunct al Statului Major General a fost numită ca exemplu al unei astfel de politici. Cu puțin înainte de demisie, el s-a trezit în centrul unui scandal, numind cuvintele prim-ministrului despre un procent ridicat de rateuri la utilizarea sistemului de rachete Iskander drept „evaluări superficiale”. Odată cu demiterea lui Khachatryan, Nikol Pashinyan a anunțat o reformă la scară largă a forțelor armate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata