În Franța, autoritățile intenționează să restricționeze circulația persoanelor nevaccinate

Duminică, în Franța, numărul de noi cazuri de Covid-19 pe zi a depășit 100 de mii. Anti-recordurile din țară sunt fixate pentru a treia zi consecutiv. Este posibil ca guvernul să publice o listă de măsuri noi: politicienii plănuiesc, după exemplul mai multor țări europene, să restricționeze circulația cetățenilor nevaccinați.

În Marea Britanie, se așteaptă ca noua variantă să „atingă” toată lumea: medicii vizitează fiecare casă din zonele în care nivelul de vaccinare este scăzut, invită cetățenii să meargă cu ei la clinică și înapoi gratuit, răspund la orice întrebări despre vaccinări. În acest context, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au readus regulile de distanțare socială și au impus restricții asupra activității hotelurilor și restaurantelor.

În Portugalia, restricțiile au intrat în vigoare duminică, imediat după Crăciun. Până pe 9 ianuarie, toate barurile și cluburile de noapte din țară sunt închise, munca de acasă este obligatorie, iar adunările publice sunt limitate la 10 persoane.

În statul australian New South Wales, s-a înregistrat o creștere bruscă a numărului de spitalizați. Câteva mii de persoane sunt trimise la izolare la domiciliu. În același timp, medicii sunt îngrijorați de numărul mare de rezultate false negative la teste. Așadar, la Sydney, a fost necesară căutarea urgentă a 400 de persoane cărora li s-a eliberat un certificat eronat de absență a coronavirusului chiar cu o zi înainte.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata