În primul trimestru al anului, au fost înregistrate 33 de decese cauzate de accidentele rutiere

În primul trimestru din 2023, în Republica Moldova au fost înregistrate 33 de decese cauzate de accidentele rutiere. Este o dramă, dar, totuși, este cel mai scăzut nivel din ultimii cel puțin 30 de ani. Iar aici trebuie de precizat că, în aceeași perioadă a lui 2022, din cauza tragediilor auto, și-au pierdut viața 37 de persoane.

Totodată, mai arată datele Biroului Național de Statistică, de la începutul acestui an, alte 451 de persoane, inclusiv 78 de copii, au suferit diferite traumatisme, în urma accidentelor rutiere.

Anterior, menționa Sistemul informațional automatizat al Registrului accidentelor rutiere, principalele cauze care au condus la producerea accidentelor au fost viteza neadecvată vizibilității, condițiilor și situației rutiere. O altă cauză a producerii accidentelor este depășirea neregulamentară.

Anul trecut, în țara noastră au fost înregistrate peste 2.300 de accidente rutiere, în urma cărora au murit 217 oameni. De asemenea, statistica oficială arată că, în 2022, din totalul celor 416 persoane, care și-au pierdut viața din cauza unei infracțiuni, peste 40% sunt victime ale avariilor rutiere.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata