În Republica Moldova sunt peste 10.700 de locuri de muncă vacante

Aproximativ 10.700 de locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați, sunt în evidență, pe întreg teritoriul țării, informează Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cele mai multe locuri libere sunt în municipiul Chișinău, puțin peste 4.600. Capitala este urmată de Bălți și Ungheni, cu circa 1.100, respectiv 760 de locuri. 

Astfel, pentru persoanele cu nivel de instruire superior și mediu de specialitate sunt disponibile aproape 2.690 de locuri de muncă. Cei mai solicitați rămân tehnicienii și alți specialiști asimilați, specialiștii în diverse domenii de activitate sau cei în sănătate și asistență socială.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă aproximativ 8.000 de locuri de muncă vacante.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, unde pot primi informații privind locurile vacante.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata