În România, senatorii au decis tăierea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Membrii Camerei Deputaţilor şi ai Senatul au votat, luni, legea pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Au fost înregistrate 382 voturi „pentru”, trei abțineri și trei „nu votez”.

Proiectul, iniţiat de deputatul PSD Alfred Simonis, modifică Legea nr. 96/2006 privind statutul deputaţilor şi senatorilor în sensul abrogării dispoziţiilor capitolului XI care vizează acordarea dreptului la indemnizaţia pentru limita de vârstă de care beneficiază deputaţii şi senatorii.

„Astăzi am început cu pensiile parlamentarilor. E un lucru corect. Nu poți să ceri altor categorii, dacă tu îți menții aceste privilegii. Important este ca oamenii politici să se adapteze cerințelor din propria țară și a nevoilor din propria țară. S-au convenit ultimele trei amendamente cu comisia și închidem în această săptămână și discuția cu pensiile speciale. Nevoile societății românești sunt cu totul altele față de nevoile noastre personale,” a spus Marcel Ciolacu, premierul României.

Peste 800 de foști parlamentari beneficiază în prezent de pensie specială, iar unii dintre aceștia încasează peste 10.000 de lei pe lună. Printre cei favorizați de sistemul instituit încă din 2016 se numără foști premieri și miniștri, dar și alți lideri politici.

 

 

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata