În Tunisia, președintele țării l-a demis pe prim-ministru, i-a lăsat pe deputați fără imunitate și i-a interzis Speaker-ului Parlamentului să părăsească țara

În capitala Tunisiei, au fost aduse trupe – în urma unei serii de decizii ale președintelui Qais Said, care l-a îndepărtat pe prim-ministru din funcție, a privat deputații de imunitatea parlamentară și a interzis președintelui Parlamentului să părăsească țara.

Șeful statului a semnat decretele consultative pe fondul unor proteste anti-guvernamentale și antiparlamentare care au străbătut toată țara în weekend, la 64 de ani de la independența Tunisiei. Opoziția a numit deja acțiunile președintelui o lovitură de stat.

Protestatarii au cerut dizolvarea parlamentului, judecarea oficialilor corupți și urmărirea penală a celor responsabili de deteriorarea situației epidemiologice.

Tunisia are unul dintre primele locuri în lume în ceea ce privește decesele cauzate de coronavirus. Autoritățile au recunoscut că sistemul spitalicesc s-a prăbușit, însă președintele a promis că armata va prelua gestionarea crizei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata